Első nap a hajóval foglalkozunk: kihajózás előtt átismételjük az alap kifejezéseket, a csapat kommunikáció, a hajón történő helyes viselkedés és a hajós etikett lényeges pontjait, majd a hajó részeiről és a csapatról beszélgetünk, miközben megtanítjuk gyorsan és hatékonyan felkészíteni és beállítani a hajót egy versenyre. Ezután kihajózunk, végig vesszük az alap vitorla állításokat és manővereket, majd a csapatmunkával, a hajó egyensúly gyakorlásával és a manőverek finomításával folytatjuk a képzést.

edzés.png

Második nap tovább folytatjuk a hajó minél precízebb vezetését célzó feladatokat, majd belekezdünk a pályaversenyre való felkészülésbe: az elméleti alapok után a rajt, pálya és mezőny taktika lesz a középpontban az up&down pálya bójái között.

A harmadik napon kezdésként a szabályozási környezettel és annak vízen történő alkalmazásával foglalkozunk a szabálykönyvön, jelzéseken, tájékozódáson keresztül, valamint a balatoni meteorológia sajátosságairól beszélgetünk. Ezután egy rövid túra versenyen alkalmazhatjátok a tanultakat.

verseny.png

Az utolsó napon verseny szimulációt tartunk: meghívott edző partner hajók és sokszoros magyar bajnok kormányosok ellen tesztelhetitek friss tudásotokat.

Esténként meghívott szakértőinkkel beszélgethettek a hajó felmérésről, a hajó beállításra vonatkozó tuning guide használatáról, az emberi tényezőről (fizikai és mentális felkészülés, hajós magatartás és kommunikáció), a vízimentők vezetőjének útmutatásai alapján havaria helyzetekről és megoldásaikról.

A 4 nap átlagosan 1-1,5 órás reggeli elméleti órát követő 3-4 délelőtti és délutáni vízen töltött órát jelent egy ebéd szünettel, esténként pedig akinek kedve van, kiegészítő beszélgetéseken vehet részt – utána pedig jöhet a rozé, a SUP vagy a horgászbot a naplementében…

Sup.png