Első nap a hajóval foglalkozunk: kihajózás előtt átismételjük az alap kifejezéseket, a csapat kommunikáció, a hajón történő helyes viselkedés és a hajós etikett lényeges pontjait, majd a hajó részeiről és a csapatról beszélgetünk, miközben megtanítjuk gyorsan és hatékonyan felkészíteni és beállítani a hajót egy versenyre. Ezután kihajózunk, és a nap során végig vesszük az alap vitorla állításokat és manővereket. A nap végén havaria helyzetekről és megoldásaikról beszélgetünk, este pedig meghívott szakértőnk mesél nektek a hajó beállításra vonatkozó tuning guide használatáról.

edzés.png

Második nap a hajó egyensúly gyakorlásával és a manőverek finomításával folytatjuk a képzést, majd a nap végén a vízimentők vezetőjének útmutatásai alapján gyakorolhatjátok a vízből mentést. Este az emberi tényezőről beszélgetünk: a témák a fizikai és mentális felkészülés, a hajós magatartás és kommunikáció köré csoportosulnak.

A harmadik napon tovább folytatjuk a hajó minél precízebb vezetését célzó feladatokat, délután már célállomással is egy rövid túra keretében.

verseny.png

A második blokk fókuszában a verseny áll: kezdésként a szabályozási környezettel és annak vízen történő alkalmazásával foglalkozunk a szabálykönyvön, jelzéseken, tájékozódáson keresztül, majd a meteorológia részleteivel foglalkozunk meghívott meteorológus szakértőnk segítségével. Délután túra versenyen alkalmazhatjátok a tanultakat, este pedig a felmérő bizottság tagjával beszélgethettek az osztály előírásokról, hajó felmérésről.

A blokk második napján belekezdünk a pályaversenyre való felkészülésbe: az elméleti alapok után a rajt, pálya és mezőny taktika lesz a középpontban az up&down pálya bójái között.

Az utolsó napon verseny szimulációt tartunk: meghívott edző partner hajók és sokszoros magyar bajnok kormányosok ellen tesztelhetitek friss tudásotokat, természetesen díjátadóval zárva a 6 napot.

A 6 nap átlagosan 4-4 délelőtti és délutáni vízen töltött órát jelent egy ebéd szünettel, esténként pedig akinek kedve van, kiegészítő beszélgetéseken és film vetítéseken vehet részt – utána pedig jöhet a rozé, a SUP vagy a horgászbot a naplementében ;)…

Sup.png